PROGRAMUL CURSULUI

 • Sterilizarea și dezinfectarea
 • Cerințele sanitare și tehnice
 • Prezentarea generală a instrumentelor și a frezelor, a abilităților de a lucra cu ele
 • Structura, tipurile și problemele pielii
 • Structura plăcii unghiei
 • Tratarea și profilactica plăcii unghiei
 • Unghia încarnată
 • Etapa inițială a tratamentului
 • Bazele ortopediei, problemele tălpii
 • Diabetul, sindromul tălpii diabetice, particulatitățile lucrului cu piciorul diabetic
 •  

DESCRIEREA CURSULUI

Ziua 1

Teoria:

Normele sanitare și regulile lucrului în cabinetul de pedichiură. Sterilizarea.

Anatomia tălpii, fiziologia și histologia pielii și a unghiilor. Caracteristicile anatomice și fiziologice la copii și la vârstnici. Terminologia.

Instrumente podologice – tipuri și reguli de lucru ce acestea.

Etapele realizării pedichiurii hardware.

Hipercheratoza. Calusuri. Crăpături. Hiperhidroză. Piciorul diabetic

Practică. Demonstrație pe modele.

Ziua 2

Teoria:

Calusuri- definiția, cauze, clasificarea, metodele îndepărtării.

Negii plantari – definiția, cauzele apariției, metodele îndepărtării.

Diagnosticul diferențial al calusurilor și negilor.

Practică. Demonstrație pe modele.

Ziua 3

Teoria:

Onicodistrofie, onicoliza – definiție, cauzele, mecanismul dezvoltării, protocoalele de lucru.

Infecțiile fungice ale plăcii unghiale – definiția, clasificarea, mecanismul dezvoltării, protocoalele lucrului.

Diagnosticul diferențial al onicolizei și onicomicozei.

Practică. Demonstrație pe modele.

Ziua 4

Teoria:

Unghia încarnată – definiția, clasificarea, cauzele și mecanismul dezvoltării, protocoalele lucrului.

Deformarea și traumele plăcii unghiale, onicogrifoza – cauzele, modificări ale aparatului unghial, protocoalele lucrului.

Bayele ortonixiei. Tipurile sistemelor de corecție, mecanismul acțiunilor.

Practică. Demonstrație pe modele.

Ziua 5

Teoria:

Biomecanica tălpii. Tipurile tălpii plate. Deformarea tălpii și a degetelor (valgusul și varusul degetelor, degetul ciocan, supraductus, artroză, artrită). Pintent calcaian. Tendovaginită.

Produsele ortopedice ( brațuri, orteze) – tipuri, principii de selecție.

Schema de examinare în podologie. Recoltarea anamneziei. Examinarea piciorului. Alegerea tacticii de tratament ulterior pentru pacient.

Practică. Demonstrație pe modele.

 

Podologul- este un meșter înalt- specializat, care se ocupă cu tratarea tălpii bolnave și cu profilactica bolilor legate de pielea și placa unghiei de la picior. Spectrul de aplicare a cunoștințelor în domeniul podologie este foarte larg- asemenea meșter poate lucra desinestătător, deschizând un cabinet propriu de podologie, în complex cu alți doctori specializați; poate munci ca angajat într-un salon de frumusețe sau poate deveni expert, vindecând oameni pe baza de sanatoriu.

Podologul se ocupă, deasemena, cu examinarea, diagnosticarea și vindecarea tălpii sportivilor – tenismenii, fotbaliștii, baschetbaliștii, atleți, deseori, au nevoie de ajutor meșterilor respectivi.

Cursul-Bază de podologie Baehr- este o posibilitate de a primi cunoștințe aprofundate în domeniu vindecării tălpilor,, într-o perioadă scurtă de timp. Cursul este reprezentat de centrul de instruire BAEHR și include o varietate de domenii de specializare. Astfel, fiecare doritor poate, cu ușurință, poate învăța despre structura tălpii, instrumente, tehnici de efectuare a procedurilor și multe altele.

Înscrierea la cursul de bază BAEHR – înseamnă culegerea cunoștințelor calitative de la podologi profesioniști, aplicarea acestora în practică sub supravegherea curatorului și utilizarea în muncă chiar după terminarea cursului. Asemenea investiții, în educația și dezvoltarea proprie se recuperează rapid, datorită clienților mulțumiți și creșterii numărului acestora.

PENTRU CINE ESTE CURSUL DE BAZĂ PEDICHIURĂ HARDWARE

Programul Cursul de Bază se potrivește oricui, cine dorește să stăpânească această meserie și să se adâncească în structura pielii picioarelor, plăcii unghiale, tehnicilor de lucru. Pe lângă meșterii de manichiură, acest curs va fi o perfecționare excepțională a calificării de bază pentru doctori ( ortopezi, chirurgi. diabetologi), maseur, antrenori și cosmetologi) Deasemena, acest curs este potrivit pentru administratorii și proprietarii saloanelor, care doresc să-și ridice afacerea și serviciile oferite la un nivel superior. BAEHR vă oferă posibilitatea să lărgiți spectrul serviciilor oferite, șă majorați bonurile clienților, șă îmbunătățiți funcționarea salonului/cabinetului și să creșteți veniturile. Un antreprenor/ meșter care a finisat un asemenea curs – indică nivelul prestigiului la care se află salonul/cabinetul și, bineînțeles, atenția cu care tratează clienții, problemele acestora.

Deasemena, acest curs este potrivit pentru administratorii și proprietarii saloanelor, care doresc să-și ridice afacerea și serviciile oferite la un nivel superior. BAEHR vă oferă posibilitatea să lărgiți spectrul serviciilor oferite, șă majorați bonurile clienților, șă îmbunătățiți funcționarea salonului/cabinetului și să creșteți veniturile.

Un antreprenor/ meșter care a finisat un asemenea curs – indică nivelul prestigiului la care se află salonul/cabinetul și, bineînțeles, atenția cu care tratează clienții, problemele acestora. Toate temele se aplică în practică pe modele, sub supravegherea atentă a curatorului. Veți afla, deasemenea, cum să alegeți o tactică individuală de tratare a fiecărui pacient, mecanismele acțiunilor în confruntarea cu diverse boli, tipurile sistemelor corective. Suplimentar, veți învăța cum să alegeți corect branțurile ortopedice, ortozele.

COSTUL CURSULUI ȘI CE INCLUDE ACESTA

În costul cursului este inclusă partea teoretică și cea practică, grupul fiind de 4-6 persoane și curatorul, punerea la dispoziție a tuturor materialelor consumabile și instrumentelor necesare.

DURATA ȘI TIMPUL CURSULUI

Cursul se va desfășura timp de 5 zile. În fiecare zi de la 10:00 la 17:00, cu mici pauze de relaxare, pentru a vă putea concentra și culege cunoștințe noi.

CUM SE FAC ÎNSCRIERILE

Înscrierile se pot face sub orice formă- pe pagina web site-ul, site-urile de socializare, prin apelarea la managerul BAEHR. Deasemenea, puteți obține toate informațiile necesare cu privință la începerea cursului, costului și duratei actuale, plata cursului.

După finisare fiecărui curs, veți primi un certificat. Deasemenea, veți primi accesul la celelalte cursuri de perfecționare ,, Manichiură Hardware”